Concurs de traducere

Traducerile de sâmbătă le propune cititorilor săi următorul concurs de traducere: traducerea a 3 poeme ale lui Gregory Corso, important membru al mișcării și generației Beat din SUA.
Cea mai bună traducere a celor 3 poeme va fi premiată cu – cum altfel – publicarea într-un articol separat, permanent indicat pe pagina blogului. (Dacă lucrurile vor merge bine, vom extinde aria concursului și pe proză și traductologie.)

Juriul care va evalua traducerile este format din membri ai blogului: Yigru Zeltil, Alina Caramarin, Alina Roiniță și Florin Buzdugan. (Pe viitor, sperăm, vom putea oferi și texte din alte limbi: franceză, rusă, spaniolă etc., odată cu mărirea echipei blogului.)

Regulile sunt simple: participanții la concurs vor trimite pe adresa de e-mail traduceri_sambata@yahoo.com un fișier word cu textele – original și traducere; se vor semna (nume și prenume, eventual pseudonim literar – unde este cazul -, împreună cu o scurtă descriere a participantului). Textele traduse vor fi însoțite obligatoriu de specificarea sursei textului în original.
Evaluarea va fi făcută independent de către cei 4 membri, fiecare dintre ei motivându-și opțiunea și evaluarea pentru documentul propus; la final, se va face o evaluare colectivă, fiecare dintre traduceri primind o notă de la 1 la 10 din partea fiecărui membru, textul câștigător fiind anunțat pe pagina de FB a blogului și pe blog, așa cum s-a menționat mai sus.

Perioada limită de trimitere a traducerilor este de 20 septembrie a.c., perioada de evaluare va fi de 3 săptămâni din data de 20 septembrie, pentru toate textele. Din considerente obiective, se acceptă un maximum de 20 de participanți.
Tot ce mai rămâne de spus acum este spor la tradus.

P.S.: Nu există vreun text propus spre traducere, cu toate acestea, doar 3 din cele 7 texte ale lui Gregory Corso disponibile pe site-ul Poetry Foundation vor fi acceptate, orice alt text fiind din start respins.

Spor la tradus.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.